Schotse Hooglanders

Nieuws van schotsehooglanders.com

previous arrow
next arrow
PlayPause
ArrowArrow
Slider

 

  • Video Koeien groeten van team Schotse hooglanders
   In Nieuws, Video
     . . .
  • Werkzaamheden op de Wezepsche heide najaar 2019
   In Bloemen, Bomen, Dieren, Nieuws
   . . .
  • Video rangorde bepalen binnen de kudde
   In Dieren, Nieuws, Video, Website
   Rangorde bepalen binnen onze kudde Schotse Hooglanders gaat er zo aan toe: VIDEO Rangorde bepalen . . .
  • Te gast op de Wezepsche heide
   In Nieuws
   Opa Arend gaat graag met zijn kleinzoon Tim naar de Wezepsche heide. De 8 jarige Tim vindt het superleuk om bij onze kudde te kijken. Tim fietst snel vooruit om de dieren op te sporen, eenmaal bij de kudde treft hij Diana (kuddebeheer) die hem het verstoten kalfje Remi laat aaien. Best wel . . .
  • Video van de Wezepsche heide in bloei
   In Bloemen, Bomen, Dieren, Nieuws, Video, Website
   Een video over de prachtige bloeiende Wezepsche heide met onze kudde Schotse Hooglanders. . . .
  • De heide in volle bloei
   In Bloemen, Nieuws
   De heide staat in bloei, een prachtige roze/paarse gloed geeft kleur aan het glooiende landschap. Er is gelukkig weer volop levendigheid, van libellen, vlinders, bijen, tot hagedissen en mestkevers, alles is in beweging. De struikhei (Calluna vulgaris) heeft het vorig jaar erg moeilijk gehad toen . . .
  • Wachten op de geboorte van het laatste kalfje van dit seizoen
   In Geboortes, Nieuws
   De zomerperiode is nog niet ten einde. Bijna alle kalfjes zijn geboren, behalve het kalf van onze oudste koe (15 jaar) Gerda (oormerk 5655). Schotse hooglanders kunnen gemakkelijk kalfjes ter wereld brengen zonder dat ze hier hulp bij nodig hebben. De gemiddelde draagtijd van een kalf ligt tussen . . .
  • Een video over onze koeien
   In Dieren, Nieuws, Video, Website
   Informatieve video van Locourant Wezep . . .
  • MINI stiertje geboren!
   In Geboortes, Nieuws
   Onze Tammie heeft haar eerste baby stiertje gekregen afgelopen week. Tammie is zeer zorgzaam voor haar prachtige zoontje. Hij is waarschijnlijk te vroeg geboren en is daarom heel erg klein, maar hij is fit en drinkt goed. Denkt u eraan afstand te houden als u op kraamvisite komt? Houdt minimaal 25 . . .
  • Hoera! Het is voorjaar het eerste kalfje van 2019 is geboren
   In Geboortes, Nieuws
   Daar is hij dan, het lieve zachte broertje van Diana is vanmorgen ter wereld gekomen. Moederkoe Joke maakt het goed. Denkt u eraan als u het kalfje komt bewonderen dat u afstand bewaart en dat u vooral nooit tussen moeder en kind in gaat staan. zie onze basisregels. Bedankt dat u op onze kleintjes . . .
  • Dampende koeien in een winters landschap
   In Nieuws
   Prachtige plaatjes levert de vrieskou op. De kudde staat er dampend bij de afgelopen dagen. Dankzij hun dikke vacht hebben onze schotse hooglanders echter helemaal geen last van de kou. In de winter hebben ze een lekkere isolerende ‘ondervacht’ (een soort zacht donzig thermo-ondergoed . . .
  • Kom meehelpen op 3 november tijdens de Nationale Natuurwerkdag
   In Bomen, Nieuws
   De Nationale Natuurwerkdag komt er weer aan. Helpt u ook mee op zaterdag 3 November in Waterwingebied de Wezepsche Heide? De Wezepsche Heide is een gemengd heide- en bosgebied. Het is waterwingebied en eigendom van waterbedrijf Vitens. In het gebied grazen Schotse Hooglanders. De bedoeling is de . . .
  • Wat doen die wespen op onze koeien?
   In Dieren, Nieuws
   In deze tijd van het jaar (eind van de zomer) zie je opvallend veel wespen op onze Schotse Hooglanders. Maar zijn dit eigenlijk wel wespen? Het antwoord hierop is dat het wel wespen zijn maar niet de ‘limonade-wespen’ zoals wij ze kennen. Deze wespen zijn slanker dan gewone wespen en leven . . .
  • Hondenpoep een gevaar voor onze kudde!
   In Deze website, Geboortes
   Maar weinig mensen weten dat hondenpoep gevaarlijk kan zijn voor koeien. In hondenpoep kan de Neospora Caninum parasiet zitten. Deze parasiet is de belangrijkste oorzaak van miskramen bij koeien. Door besmette hondenpoep die in het gras op de heide komt kan deze parasiet bij onze schotse . . .
  • Brandgevaar op de Wezepsche heide
   In Nieuws
   De aanhoudende droogte in Nederland blijft niet onopgemerkt op de Wezepsche heide. De koeien laten stofwolken achter zich wanneer ze op pad gaan over de verharde paden. De waterpoeltjes staan nagenoeg droog. De grond laat op plaatsen craquelé vormige structuren zien. Bomen laten van ellende hun . . .
  • Warm weer op de Wezepsche heide
   In Nieuws
   Met het warme weer van de afgelopen weken liggen de hooglanders graag in de schaduw. Een favoriete plek is onder de Amerikaanse eiken. Ook de waterpoeltjes bij de kooi en voederplaats zijn favoriet. . . .
  • Schotse hooglanders in uiterwaarden IJssel
   In Overig nieuws
   Zwolle – Een kudde van 26 schotse hooglanders is dit weekend voor natuurbegrazing uitgezet in de uiterwaarden langs de IJssel ter hoogte van Zwolle-Zuid. De langharige koeien blijven gedurende de eerste maand in een afgerasterd deel van de uiterwaarden om te wennen aan hun nieuwe leefgebied. Lees . . .
  • Pinken verhuizing
   In Nieuws
   De eenjarigen (pinken) worden verplaatst naar de vallei (achter het hek). Mariska, Ryanne, Rita en haar vriendin zullen vanaf volgende week daar gaan grazen. Ze willen namelijk geen ongewenst bezoek van de grote stieren… . . .
  • De ANWB en de Schotse Hooglanders
   In Overig nieuws
   Wat moet je doen wanneer je deze dieren spot? De do’s en dont’s op een rij. Ze zien er misschien wat koddig uit met hun lange roodbruine haren die eigenwijs voor hun ogen hangen, maar Schotse Hooglanders zijn en blijven wilde dieren. Wat doe je als je zo’n kudde grazers op je fiets- of . . .
  • Het derde kalfje van 2018 is geboren
   In Geboortes
   Op woensdag 23 mei 2018 is het derde kalfje van dit jaar geboren. De moeder is van de 00 collectie (oormerk 0036). . . .
  • Freenature.nl over de schotse hooglander
   In Overig nieuws
   De Schotse Hooglander is misschien wel de bekendste verschijning in de Nederlandse natuur. Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden in Nederland ingezet; van grote gebieden van enkele duizenden hectaren als het Lauwersmeer en de Veluwe . . .
  • Het tweede kalfje van 2018 is geboren
   In Geboortes
   Op 19 mei 2018 is er weer een lief kalfje geboren. Ze staat achter het hek in de vallei bij de moederkoe (oormerk 0048). Het is een echte kleine spring in het veld 🙂 . . .
  • Het eerste koetje van 2018 is geboren!
   In Geboortes
   Op zaterdag 12 mei 2018 is er een nieuw koetje geboren, haar naam is Diana. Ze is het eerst geboren kalfje van dit jaar. Haar moeder is ‘witvoet koe’ (oormerk 5752). Moeder en dochter maken het goed. Diana is een opgewekt mooi kalf, ze liep direct al samen met haar moeder en de kudde . . .
  • Basisregels
   In Deze website
   Gaat u wandelen op de Wezepsche heide? Lees eerst even onze basisregels. U komt misschien onze Schotse Hooglanders tegen als u door de hekken met wildroosters gaat. . . .
  • Eigenaar van de Pollehof is blij dat de Schotse Hooglanders weer veilig thuis zijn
   In Overig nieuws
   BAARLAND – Acht dagen nadat twee Schotse Hooglanders wegliepen uit hun wei, zijn de kalfjes terug op geitenkaasboerderij Pollehof in Kwadendamme. In huize Pollemans is de opluchting groot. Goedbedoelende mensen die meehielpen met de zoektocht, maakte de dieren alleen maar schuwer. Boerin Mary . . .
  • Bijzondere vogels op de Wezepsche Heide
   In Dieren, Nieuws
   Veel (bijzondere) vogelsoorten voelen zich thuis op de Wezepsche Heide. Een paar weken geleden was er een zeer speciaal vogeltje te vinden. Er kwamen heel veel vogelaars/vogelliefhebbers naar de heide met grote fotocamera’s en telelenzen. Was u misschien één van de fotografen? Wij zouden het . . .
  • Bewoners zijn zeer gehecht aan ‘hun’ Schotse hooglanders
   In Overig nieuws
   Bewoners in Baarn zijn een petitie gestart om ‘hun’ Schotse hooglanders te behouden. “Wij – omwonenden van het weiland voor villa Rusthoek in Baarn – zijn verontrust. De Schotse Hooglanders, die al zo’n tien jaar dit weiland begrazen, gaan verdwijnen!” Het is . . .