Schotse Hooglanders

Diana

previous arrow
next arrow
PlayPause
ArrowArrow
Slider
Diana fietst meerdere malen per week van Zwolle naar Wezep om “de Schotsies” te bezoeken, hierdoor wennen de koeien (en vooral de jonge kalfjes) aan de bezoekers van de Wezepsche heide.

Ze helpt zo de boeren en maakt daarnaast heel veel foto’s.

Als kind is alles begonnen met een koeienknuffel en sindsdien is Diana misschien wel de grootste koeienliefhebster en koeienfotografe van Nederland. Het echte koeienknuffelen is een grote passie van haar geworden. Waar ze koeien tegenkomt daar is Diana te vinden.

De schotse hooglander blijft stiekem wel haar favoriet. Zo is zij in 2017 voor het eerst in contact gekomen met de schotse hooglanders en de prachtige natuur op de Wezepsche heide. Hier is zij bevriend geraakt met Mariska, samen brengen ze uren door bij de kudde en volgen alle ontwikkelingen nauwlettend. Het tam maken van de koeien door aanraking, aaien en uiteindelijk knuffelen en zelfs borstelen (!) is echt een rustgevende hobby van hen beide.

Enorm trots is zij dan ook op kalfje ‘Diana’ eerder dit jaar geboren op de Wezepsche heide. Heel bijzonder is het ook dat zij kalfje Diana met amper drie weken oud al heeft mogen knuffelen (met beschermende moederkoe ‘witvoet’ op een halve meter afstand).

 

Met recht een echte ‘koeienfluisteraar’ en één met de natuur.

 

Dichtbij de koeien: ALLEEN VOOR BEHEERDERS!

Deze dieren zien er mooi, lief en knuffelbaar uit maar het blijven wilde dieren.
Wees wijs! bewaar altijd 25 meter afstand!

Lees hier alle basis-regels.

 
Diana

Diana

 

Diana

Previous Post

Next Post

Comments are closed.